ВИСОКОШКОЛЦИ ПО ГЕНЕРАЦИЈАМА

Црвеном бојом написана су имена оних који су своје школовање започели у Мириловцу, а плавом бојом имена оних чији су се родитељи или преци одселили из села, тако да су они школовање започели у другиим местима.  


ГЕНЕРАЦИЈА 1914. 

Милен Д. Мијалковић  Дипломирао је на Правном факултету. Умро је 1976. године.


ГЕНЕРАЦИЈА 1923. 

Драгољуб Д. Јовановић   Завршио је Вишу управну школу, школујући се уз рад. Радио је у Земљорадничкој задрузи "1. мај". Радни век је завршио као секретар Фабрике адитива у Параћину.

Миодраг В. Јовановић   Завршио је Пољопривредни факултет Универзитета у Београду. Био је директор Земљорадничке задруге "1. мај" у Параћину, а касније и директор „ВЕТПРОМ“-а. Преминуо је 2012. године.


ГЕНЕРАЦИЈА 1924.

 Гвозден Костић   Завршио је Вишу управну школу. Радио је у предузећу „Градитељ“ и у СО Параћин. Има сина Животу и ћерку Бисерку.


ГЕНЕРАЦИЈА 1931.

Радомир С. Симић   Дипломирао је на правном факултету.

Живојин М. Лазић   Завршио је Гимназију у Параћину. Дипломирао је на Природно-математичком факултету Београдског универзитета, на групи за математику. На почетку каријере радио је у Мириловцу као наставник, а у пензију је отишао из средње Електротехничке школе у Јагодини. Преминуо је 2010. год. и сахрањен је у Мириловцу.


ГЕНЕРАЦИЈА 1932. 

др Дамњан Петровић  Завршио је факултет у Скопљу. Од 01.10.1956. до 31.03.1958. радио је у Економској школи у Параћину као наставник српскохрватског језика и књижевности. Магистрирао у Београду. Докторирао је у Београду 1985. године (докторска дисертација - Књижевни рад Григорија Цамблака у Србији). Предавао српску средњевековну књижевност на факултету у Приштини. Једно време радио и у Републици Српској Крајини, као испомоћ у тамошњем школству. У пензију отишао као редовни професор српске средњевековне књижевности.

 

Радивоје С. Симић   Основну школу је завршио у Мириловцу, 1944. године, а Гимназију у Параћину – 1952. године. Дипломирао је 1958. године на Правном факултету Београдског универзитета. Радио је 40 година у судовима у Јагодини, Ћуприји и Параћину. Од стране председника Републике одликован је Орденом рада. Од 1998. је пензионер, живи у Параћину. Има две ћерке.


ГЕНЕРАЦИЈА 1933.

Момир П. Лазић  Дипломирао је на Правном факултету. До краја радног века бавио се адвокатуром у Параћину.

 

Христивоје Ж. Илић  Дипломирао је на Природно-математичком факултету Универзитета у Београду. Живео је и радио у Београду као наставник математке. Преминуо је 2004. године у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1936.

Драгић Б. Михајловић  Дипломирао је на Економском факултету. Живео је у Параћину. Преминуо.


ГЕНЕРАЦИЈА 1937.

 Томислав П. Антић  Дипломирао је на Грађевинском факултету. Био је директор ЈП „Водовод“ у Параћину, а једно време је био и потпредседник СО Параћин. Сада је пензионер и живи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1938

Стана Р. Милановић  Завршила је факултет у Скопљу и стекла диплому професора географије. Од 15. октобра 1962. до 31. августа 1963. године радила је у Трговинској школи у Параћину. Радила је и у Крагујевцу. У Бору је радила у Техничкој школи и у Гимназији. Пошто је муж због посла морао да пређе у Нови Сад, професионалну каријеру завршила је у Новом Саду.

 Богоје Б. Јовановић  Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду. Био је директор АТП „Шумадија“ у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1939. 

Новица Н. Симић  Средњу школу завршио у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Скопљу. Радио је у Фабрици цемента у Поповцу, а затим у ''Југометалу'' у Београду, чији је представник био у Италији и Бугарској. Сада је пензионер и живи у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1940.

 Драгослав Р. Живковић  Дипломирао је на Економском факултету Београдског универзитета. Радио је у Фабрици цемента у Поповцу, на радном месту шефа Одељења плана и анализе. Сада је пензионер и живи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1941.

Јован Д. Савић   Завршио је прва 4 разреда основне школе у Мириловцу, а Реалну гимназију у Параћину. Инжењер машинства. Радио је у ФРАД - Београд, а затим у Индустрији кугличних лежајева Београд, где је и пензионисан. Умро 04.08.2011.године.


ГЕНЕРАЦИЈА 1942. 

Давид М. Којић  Завршио је средњу економску школу у Параћину. Дипломирао је марта 1969. године на Економском факултету у Крагујевцу. Пошто је био стипендиста фабрике цемента „Нови Поповац“, у њој је провео цео радни век. У пензију је отишао 2002. године са радног места директора набавке.

 

 

Драгомир Милојковић   Завршио је Вишу економску школу. Радни век је провео у НИП „Политика“, РЈ у Параћину. Сада је пензионер, живи у Параћину, има два сина.


ГЕНЕРАЦИЈА 1943. 

Драгослав Д. Јовановић  Рођен је у Мириловцу, а основну и средњу економску школу завршио је у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Крагујевцу. Радио је у предузећу ''МИП'' у Ћуприји, где је завршио радни век на месту Директора радне заједнице. Има сина сина и ћерку.

 

др Живота Г. Костић  Дипломирао је на Технолошком факултету Универзитета у Београду. На истом факултету је магистрирао и докторирао. Радни век је провео у Нуклеарном институту у Винчи. Сада је пензионер и живи у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1944.

 Биљана М. Живковић  Радила је као наставник.

Мирко С. Милановић  Дипломирао је на Рударско-геолошком факултету Београдског универзитета. Магистрирао је на Рударско-технолошком факултету у Бору. Радио је у Борским рудницима. Живи у Бору.

 

Боривоје Божиновић  Завршио је средњу економску школу у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Крагујевцу. Радио је као трговачки путник у предузећу „Кристал“ из Зајечара. Преминуо је 2006. године у Књажевцу, где је и сахрањен.

Један од најбољих фудбалера из села. Играо за „Развитак“, „Будућност“ из Главице и „Новоселац“ из Параћина.


ГЕНЕРАЦИЈА 1945. 

Миодраг Симић  Завршио је срдњу Економску школу у Параћину. У Новом Саду је завршио Вишу финансијску школу. Радио је као порески инспектор у СО Параћин, а затим се бавио приватним предузетништвом, трговином, а имао је и своју касапницу. 

 

Мирослав П. Манојловић  Завршио је основну школу у Параћину, а Гимназију у Ћуприји. Дипломирао је на Економском факултету у Крагујевцу. Радио је у предузећу „13 октобар“ у Параћину. Живи у Параћину.

Бисерка Г. Костић  Дипломирала је 1969. године на Технолошко-металуршком факултету у Београду. Цео радни век је провела у Фабрици цемента „Нови Поповац“. Има ћерку Мају.


ГЕНЕРАЦИЈА 1946.

Живојин Ж. Манојловић Прва 4 разреда основне школе завршио је у Мириловцу, а више разреде у Параћину, у ОШ „Ђура Јакшић“. Гимназију је завршио у Ћуприји. Дипломирао је технологију 1971. године, на Техничко-металуршком факултету у Београду. Од 1971. до 1980. године радио је у Српској Фабрици Стакла у Параћину, а од 1981. до 2002. године у фабрици цемента у Поповцу на пословима референта производње цемента до заменика генералног директора.

 Отац две ћерке. Вишегодишњи центархалф ФК „Развитак“. Посебну пажњу посвећује психологији, филозофији, здравом начину живота, екологији... Примењује управљање позитивним ставовима.

 

Радосав М. Илић   Стоматолог. Ради у Београду


 ГЕНЕРАЦИЈА 1947. 

Ђорђе М. Мијалковић


ГЕНЕРАЦИЈА 1947.

Милија Р. Симић Основну школу започео је у Мириловцу, а завршио у Параћину. Наставио је школовање у Ћуприји, где је завршио гимназију. Дипломирао је на Правном факултету у Приштини. Радио је као судија Општинског суда у Параћину, а затим је почео да се бави адвокатуром. Ожењен је, има ћерку Наташу и синове Небојшу и Ненада. Живи у Параћину.

 ГЕНЕРАЦИЈА 1948. 

Радомир Г. Трифуновић  У Мириловцу је завршио 7 разреда основне школе. Школовање је наставио у Параћину, где је завршио и средњу хемијско-технолошку школу. Током служења војног рока завршио је Високу школу резервних официра у чину капетана инжењерије. Дипломирао је на Технолошком факултету у Београду 1972. године, на смеру неорганска хемија.

 Краће време радио је у СФС, а онда је 30 година провео у фабрици цемента "Нови Поповац". Током прве половине радног века био је на одговорним функцијама у производњи цемента и бавио се истраживачким радом у области технологије и хемије цемента, где је имао запежене резултате. У другој половини радног века био је на највишим руководећим положајима - технички директор, извршни директор комерцијалних послова, заменик генералног директора, а краће време и генерални директор. Од 2004. године бави се приватним предузетништвом. Има две ћерке, које су по дипломирању остале да живе у Београду. Стално је настањен у Параћину, али живи на релацији Мириловац-Параћин-Београд. До своје 45. године активно је играо фудбал за "Развитак" из Мириловца.

 

Радивоје Д. Тасић Завршио се средњу економску школу у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Нишу. Ради у СО Параћин као тржишни инспектор.

Један од најбољих фудбалера из села. Играо за „Развитак“, „Јединство“ из Доње Мутнице, „Цемент“ из Поповца и у подмлатку ФК „Јединство“ из Параћина.

 Мирјана Д. Јовичић  Основну школу похађала је у Мириловцу и Параћину. Завршила је гиманзију у Ћуприји. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Приштини. Радила је у зајечарском предузећу "Кристал". У пензији је и живи у Давидовцу.


ГЕНЕРАЦИЈА 1949. 

Душанка Ж. Живановић  Завршила је средњу економску школу у Параћину. После средње школе, уписала је Вишу педагошку школу – одсек за Српски језик и књижевност. По завршетку Више педагошке школе, постаје студент Филолошког факултета Универзитета у Београду. Дипломирала је на одсеку за Српски језик и југословенску књижевност. Прво радно место јој је било у Образовном центру „Петар Жалац“ у Деспотовцу, где је од 1973. до 1992. године радила као наставник српскохрватског језика и књижевности. Од септембра 1992. године почиње да ради у Економско-трговинској школи у Параћину, у којој је остала све до одласка у пензију 2009. године.

 

Милица Д. Јовановић   Завршила је Хемијску школу у Параћину. Дипломирала је на Технолошком факултету у Београду. Живи и ради у Београду.

 

Мирјана М. Јовановић  Завршила је средњу Хемијско-технолошку школу у Параћину. Дипломирала је на Технолошком факултету Универзитета у Београду, смер – органска хемија. Радила је у Економској школи у Панчеву. Живи у Београду.

 

Миомир Т. Миловановић Прва четири разреда основне школе завршио је у Мириловцу, а наредна четири у ОШ „Ђура Јакшић“ у Параћину. У Параћину је завршио и средњу економску школу. Дипломирао је 1973. године на Правном факутету у Нишу. Од децембра исте године до фебруара 1975. године радио је у Општинском суду у Параћину. По одслужењу војног рока, запошљава се у фабрици цемента „Нови Поповац“ на пословима правног референта.

После извесног времена постаје директор радне заједнице у Грађевинског комбината „13. октобар“ и на овој функцији остаје седам година. После тога, две године ради у овом комбинату као директор ООУР-а „Трговина“. Општински комитет Савеза комуниста у Параћину 1983. године одлучује да га постави за директора у фабрици обуће „Петрус“. За неколико година ова фабрика под његовим руководством остварује сарадњу са фирмама из Италије и Мађарске и запошљава преко 400 радника. На предлог Социјалистичког Савеза Радног Народа (ССРН), 1989. године се кандидује за председника СО Параћин. Те године је, 26. новембра, први пут председник Скупштине Општине биран на општем референдуму и он је однео убедљиву победу. Дужност председника СО Параћин обављао је до 2000. године, а те године се није поново кандодовао због болести. Наставио је да ради као потпредседник Регионалне привредне коморе, све до 2004. године, када се пензионисао.По завршетку функције председника Скупштине Општине, опробао се и као предузетник - отворио је фарму кока носиља у Мириловцу и био власник кафића „ГОЛ“ у Параћину.

Преминуо је 2006. године, са 57 година, од последица десетогодишње болести.

Томислав М. Лазић  Завршио је срeдњу Економску школу у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Нишу. Радио је у Општинском суду у Параћину и у Фабрици цемента „Нови Поповац“. Дуго година је радио у ИВТКТ „Бранко Крсмановић“ у Параћину као директор ООУР-а „Друштвени стандард“, са ког радног места је и отишао у пензију.

 

Љубомир Д. Живковић   Основну школу је похађао у Мириловцу и Параћину. Завршио је гимназију у Параћину, а затим дипломирао је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду. Једно време је радио у фабрици цемента „Нови Поповац“, а онда је прешао у Електродистрибуцију Србије, где и сада ради.

 

Милоранка Ж. Живановић   Основну школу похађала је у Мириловцу и Параћину. Завршила је средњу економску школу у Параћину. Дипломирала је на Вишој школи у Београду. Радила је у РП "Шумадија" у Параћину и у Дому здравља. Сада је пензионер.

Томислав Михајловић  Дипломирао је на Правном факултету.


ГЕНЕРАЦИЈА 1950. 

Иван А. Манојловић  Завршио је гимназију у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Скопљу. Од 1977.године запослен је у СФС, а 1984. године прелази у ''ЈУГОБАНКУ'' у Параћину, на место помоћника директора. 1999. године прелази у ДЕЛТА БАНКУ“ на место директора регионалног Центра Параћин. 2006. године постаје директор Регионалног центра Крагујевац банке INTESA а.д. Београд. Од 2009. године је саветник директора банка INTESA а.д. Београд. Живи на релацији Мириловац – Параћин - Београд.

 

Радица М. Живановић   Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету Универзитета у Београду и специјализирала епидемиологију. Радила је у медицинском центру у Параћину.

 

Живка А. Манојловић  Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Природно-математичком факултету у Београду, на групи за географију, са звањем дипломирани географ. Прво радно место јој је било у Драгачеву (Гуча – Лучани), где је радила од 1977. до 1990. године. Те године је одлучила да се врати у родни крај, те је од 1. септембра 1990. до 1. септембра 1991. године радила у Поточцу. Од1991. до одласка у пензију 2011. године, паралелно је радила у три школе у Параћину – Машинско-електротехничкој, Економској и у Гимназији.

 Љиљана Б. Манојловић   Дипломирала је на Медицинском факултету. Специјализирала је медицину рада.

Зоран Д. Мијалковић  Основну школу је похађао у Мириловцу и Параћину. Гимназију је завршио у Параћину. Дипломирао је на Вишој школи за социјалне раднике у Скопљу. Радио је у предузећу „13 ОКТОБАР“ у Параћину, а касније у Центру за социјални рад, одакле је отишао у пензију.

 

Радмила М. Пајић  Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду. Ради као лекар у Чачку.


 ГЕНЕРАЦИЈА 1951. 

Мирјана Д. Јовановић Завршила је Математичку гимназију у Београду. Дипломирала је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду.  Радила је у ''ИКЛ'', а затим и у предузећу ''Телеком Србија''. Живи у Београду.

 

Десанка М. Јовановић Завршила је средњу Хемијско-технолошку школу у Параћину. Дипломирала је на Технолошком факултету Универзитета у Београду, смер – органска хемија. Радила је у ''НОЛИТ'''. Живи у Београду.

 

Радомир В. Живковић Завршио је Гимназију у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Нишу. По дипломирању, радио је у предузећу „ВЕЛМОРТРАНС“. Касније је прешао да ради у СО Параћин, прво у инспекцији рада, а онда је био секретар СО. Од 2000. године, неколико година је обављао дужност просветног инспектора, а тренутно је на месту начелника за урбанизам.

 

Милица А. Живковић Завршила је средњу Хемијско-технолошку школу у Параћину. Дипломирала је на Вишој технолошкој школи у Крушевцу.


ГЕНЕРАЦИЈА 1952.

prof.prim.dr sci med. Хаџи Душан Ж. Петровић Дипломирао је на Медицинском факултету. Специјализирао је неурологију и докторирао у тој области. Тренутно је начелник неуропсихијатрије у Крагујевцу. Aутор je више књига из области медицинских наука.

Радослав Р. Симић Дипломирао је на правном факултету. Био је судија Општинског суда у Параћину. Одлуком Народне скупштине РС од 21. јула 2005. године постављен је за председника Општинског суда у Параћину. Одлуком Високог савета судства од 25. децембра 2009. године престала му је судијска функција. На основу поднетог приговора на ову Одлуку, Одлуком Високог савета судства од 16. августа 2011. године поново је изабран за судију Основног суда у Параћину.

Мирослав Г. Димитријевић  Основну школу је похађао у Мириловцу и Параћину. Завршио је гимназију у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету. Ради у ТП "Шумадија" у Параћину.

 

др Душан Ж. Петровић Дипломирао је на Медицинском факултету. Специјализирао је неуропсихијатрију и докторирао у тој области. Био је начелник психијатријске клинике у Крагујевцу.


 ГЕНЕРАЦИЈА 1953. 

Зоран А. Савић   Завршио је гимназију у Параћину, а затим Вишу школу у Скопљу. Ради у Центру за социјални рад у Параћину као социјални радник. Био председник омладине села, председик Извршног савета села. У два мандата био је члан Скупштине општине Параћин. У младости капитен и водитељ на ''сусретима села''. Ожењен, има две ћерке - Снежану и Светлану.

 

Драгомир М. Пајић  Завршио је гимназију у Параћину. У Нишу је завршио Факултет заштите на раду. Радио је у параћинском предузећу „Будућност“, а тренутно ради у ЈКП „Параћин“.

 

Зорица Ж. Милић   Завршила је основну школу у Мириловцу, средњу Економску школу у Параћину, а затим Вишу економску школу у Београду. Живи у Параћину.

 

Малина А. Живковић   Завршила је основну школу у Мириловцу, а средњу Хемијску школу у Параћину. Дипломирала је на Вишој технолошкој школи у Крушевцу. Живи у Параћину и ради у "Параћинки".

 

Радивоје М. Петровић   Основну школу је похађао у Мириловцу и Параћину. Завршила је средњу Школу ученика у привреди у Параћину. Дипломирао је на Вишој управној школи у Београду. Радио је у фабрици цемента "Нови Поповац".


ГЕНЕРАЦИЈА 1954. 

Драган Д. Мијалковић   Завршио је гимназију у Параћину. Дипломирао је на Машинском факултету у Бору. Радио је у параћинским предузећима „Стандард-транс“ и „Пролетер“. Бави се приватним предузетништвом.

 

Зоран М. Јовановић  Завршио је вишу школу у Београду, са звањем – нутрициониста.


ГЕНЕРАЦИЈА 1955. 

Драган В. Живковић  Завршио је гимназију у Параћину, а затим Економски факултет у Нишу. Радио је у Земљорадничкој задрузи ''7 јули'', где је био референт плана и анализе, а затим и генерални директор. Касније прелази у фабрику штофова, где је био шеф продаје, а затим комерцијални директор. У предузећу ''Банекс'', Београд, радио је као референт унутрашње и спољне трговине, а онда оснива приватно предзеће ''БиГ комерц''. Године 2011. постаје секретар ФСС. Ожењен је и има сина Николу и ћерку Марију.

 Миодраг Д. Јовановић   Дипломирао је на Технолошком факултету Београдског универзитета. Запослио се у фабрици бомбона и ратлука „Параћинка“ у Параћину као контролор квалитета. Трагично је изгубио живот на радном месту, са 29 година, 27. августа 1984. године, као друга по реду жртва у чувеном петоструком убиству у Параћину.

Слађана Манојловић  Завршила је основну школу у Мириловцу, гимназију у Параћину, а затим Природно-математички факулттет у Крагујевцу, група за математику. Ради у Гимназији у Параћину.

 

Слободан Д. Стевић   Завршио је основну школу у Мириловцу и гимназију Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Нишу. Ради у Холциму.

 

Славица Р. Симић  До поласка у основну школу живела је у Мириловцу, а онда се породица преселила у Параћин. Основну школу и Гимназију завршила је у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету Београдског универзитета. Од 1986. године ради у Дому здравља у Параћину, у почетку као лекар опште праксе, а касније специјализира општу праксу. Има две ћерке.

Верица Ж. Милић  Завршила је основну школу у Мириловцу, средњу Економску школу у Параћину, а затим Вишу економску школу у Београду. Живи у Параћину и ради у ЕПС-у.


ГЕНЕРАЦИЈА 1956. 

Снежана Т. Миленковић 

Зорица В. Живковић   Завршила је основну школу у Мириловцу, а гимназију у Параћину. Дипломирала је на Економском факултету у Нишу. Била је финансијски директор у ФТМ ''Пролетер'' и ''Грза промет '' у Параћину. Сада се бави приватним предузетништвом. 

Дејан М. Јовановић   Рођен је у Параћину, где је завршио сновну и средњу школу. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду. Једно време био је председник Извршног савета СО Параћин. Тренутно ради у ЕПС-у.


ГЕНЕРАЦИЈА 1957.

Радиша В. Пајић  Завршио је гимназију у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Крагујевцу. Био је директор ДКТ "САН". Тренутно се бави приватним предузетништвом. Живи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1958. 

Слободанка Лазић   Похађала је основну школу у Мириловцу, а средњу Економску у Параћину. Завршила је Вишу економску школу у Београду. Радила је у Српској фабрици стакла у Параћину. Живи у Параћину.

Снежана Т. Миленковић  Завршила је Гимназију у Параћину. Дипломирала је на Природно-математичком факултету у Крагујевцу, на групи за математику. Ради у средњој школи у Параћину као наставник математике.


ГЕНЕРАЦИЈА 1959.

Весна В. Живковић   Завршила је основну школу у Мириловцу, а средњу Електротехничку у Јагодини. Дипломирала је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду. Ради у Дирекцији за изградњу Општине Параћин.

 

Бранислава Ж. Богосављевић   Завршила је средњу медицинску школу у Ћуприји. У Београду је завршила Вишу медицинску школу, општи смер. Радила је у патронажној служби, а тренутно ради у Кожном диспанзеру Дома здравља у Параћину. Живи у Параћину, има ћерке Снежану и Светлану.

 

Славица Б. Јовановић   Завршила је Гимназију у Ћуприји. Дипломирала је 1982. године на Вишој школи за социјалне раднике у Београду. По завршетку школовања запошљава се у Центру за социјални рад у Параћину, где и данас ради. 

 

Весна Р. Манојловић   Рођена је у Параћину. Дипломирала је 1985. године на Филозофском факултету Београдског универзитета, на одсеку за археологију. На истом факултету је 1996. године одбранила магистарску тезу, а 2007. године и докторирала у области археологије. Од 1988. године ради на Филозофском факултету у Новом Саду, у почетку као асистент, од 2008. до 2012. године као доцент, а од 2012. године као професор. Научно-истраживачки рад јој је, углавном, везан за средњовековну историју Србије. Живи у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1960.

Надежда Р. Павловић   Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Природно-математичком факултету Универзитета у Београду, смер - кибернетика. Живи и ради у Београду.

 

Надица М. Милојковић    Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу, на групи за биологију. Ради у средњој Електро-техничкој школи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1961. 

Драгиша М. Милутиновић   Завршио је гимназију у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Радио је у Ћуприји као судија за прекршаје, а затим у Параћину као истражни судија. Последњих година ради као адвокат.


ГЕНЕРАЦИЈА 1962.

Горан Р. Костић   Завршио је средњу школу у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Ради као судија Основног суда у Параћину.

 

Драган М. Тасић   Завршио је средњу школу у Параћину - природно-математички смер усмереног образовања. Дипломирао је 1987. године на Природно-математичком факултету у Крагујевцу, на групи за математику, програмерски смер. По завршетку факултета, радио је годину дана у техничкој школи у Ћуприји. Од 01.09.1988. до 31.08.1990. године радио је у Економској школи у Параћину као наставник математике. Од 1990. године ради у Машинско-електротехничкој школи у Параћину, у којој је у периоду од 2001. до 2006. године био на функцији директора школе.

Надица М. Милутиновић Завршила је Вишу педагошку школу. Радила као учитељица у Мириловцу. 

 

Предраг С. Миленковић   Завршио је средњу геодетску школу у Београду. Дипломирао је на Рударско-технолошком факултету у Београду. Тренутно ради у Централно-Афричкој Републици. 

 

Светлана А. Којић  Завршила је Вишу педагошку школу у Јагодини 1984. године и исте године почела да ради као учитељица у суседном селу Плани.  Дипломираала је 2006. године на Учитељском факултету у Јагодини. По стицању факултетске дипломе, постала је директор ОШ „Вук Караџић“ у Поточцу. Од 27. марта 2007. године је директор ОШ „Ђура Јакшић“ у Параћину.

 

Златко Б. Јовановић   Дипломирао је на Правном факултету. Тренутно ради у предузећу Термоелектране „Никола Тесла“ (ТЕНТ доо) као директор правних, кадровских и општих послова.


ГЕНЕРАЦИЈА 1963.  

Радмила Р. Павловић   Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду, специјализирала педијатрију. Живи и ради у Параћину.

 

Драгиша В. Живановић   Дипломирао је на Рударско-технолошком факултету у Београду. Тренутно ради у Екваторијалној Гвинеји.


ГЕНЕРАЦИЈА 1964. 

Радосав Д. Петровић  Завршио је средњу економску школу у Параћину. Дипломирао је 1989. године на Факултету народне одбране у Београду. Прво радно место му је било у ћупријској гимназији, од 1. септембра до 30. новембра 1989. године, где је радио као наставник одбране и заштите. Од 1. децембра 1989. године до 31. децембра 2002. године радио је у фабрици цемента „Нови Поповац“ на разним пословима одбране и обезбеђења. Од 1. јануара 2003. године до 13. октобра 2006. године био је приватни предузетник. Од тада до данас је на функцији помоћника председника Општине Параћин.

Слађана Ж. Трифуновић   Завршила је средњу школу у Параћину, природно-математички смер усмереног образовања. Дипломирала је на Електротехничком факултету у Јагодини. Од дипломирања до данас ради у средњој Машинско-електротехничкој школи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1965.

Јовица Г. Миладиновић   Завршио је средњу школу у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу.

 Лидија В. Милановић   Завршила је средњу школу у Параћину. Дипломирала је на Педагошкој академији. Радила је као учитељица у Мириловцу и Параћину, а живела у Параћину. Касније је, уз рад, ванредно завршила Учитељски факултет у Пироту. На жалост, непосредно по дипломирању, изненада је преминула 2011. године.


ГЕНЕРАЦИЈА 1967.

Дејан М. Лазаревић  Завршио је средњу школу у Параћину, смер језичко-преводилачки. Дипломирао је 1992. године на Филолошком факултету у Београду, одсек за славистику, група за руски језик и књижевност и стекао звање - Професор руског језика и књижевности. Школске 1992/93. године радио је као наставник руског језика у Економско-трговинској и у Хемијско-технолошкој школи у Параћину. Од 1994. до 2007. године радио је (са прекидима) као преводилац у ГП "ПЛАНУМ" из Земуна на више градилишта у Русији и Казахстану. Од 1997. до 2001. радио је као наставник у ОШ "Душан Јерковић - Уча" у Шимановцима (и Дечу). Од марта 2001. године ради у Правно-биротехничкој школи "Димитрије Давидовић" у Земуну.    dejanmlazarevic@yahoo.com

 Ивана Љ. Лазић  Завршила је средњу школу у Параћину.  Дипломирала је на Математичком факултету у Крагујевцу. Од 02.09.1991. године ради као наставник математике у Економско-трговинској школи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1968.

 Драган Д. Којић  Завршио је средњу машинску школу у Параћину. Дипломирао је 1995. године на Машинском факултету у Нишу, смер – производно машинство. Од марта 1995. до септембра 1998. радио је у предузећу "NiCrOPREMA" у Параћину, у почетку као самостални конструктор а касније као шеф техничке припреме. Од септембра 1998. године ради у Техничкој школи у Параћину као наставник машинске групе предмета. У периоду од јануара до септембра 2001. године био је ВД директор ДП "NiCrOPREMA".

Од 2001. до 2006. године радио је у ОШ „Бранко Крсмановић“ у Доњој Мутници и Плани као наставник техничког образовања. Од 1. септембра до 2006. до септембра 2008. године радио је у ОШ „Бранко Радичевић“ у Стубици. Јуна 2008. године дипломирао је на Техничком факултету у Чачку, смер - Техника и информатика, група – Наставник техничког образовања.


ГЕНЕРАЦИЈА 1969.

 Небојша Р. Манојловић   Завршио је средњу школу у Параћину. Стекао је диплому Више технолошке школе у Лесковцу, после чега је наставио студије на Технолошком факултету у Бањалуци. Дипломирао је 1994. године. До 2000. године радио је као наставник више стручних предмета у Свилајнцу. Од 2000. године живи и ради у Сијетлу, САД.

 

др Саша Т. Живановић  Завршио је гимназију у Параћину, смер математичко-технички. Дипломирао је на Машинском факултету у Београду 17.02.1995., на Катедри за производно машинство, на тему "Методи конципирања флексибилног технолошког модула". По дипломирању заснива радни однос на Машинском факултету у Београду као асистент на Катедри за производно машинство. Магистарску тезу под називом "Технолошки модул са паралелним механизмом" одбранио је 24.07.2000. године. Докторску дисертацију под називом "Конфигурисање нових машина алатки" одбранио је 16.7.2010. Oд 2020. године је у звању редовног професра за ужу научну област производно машинство.

 


ГЕНЕРАЦИЈА 1972.

 Дарко Д. Којић   Рођен је у Параћину. Похађао је ОШ „Ђура Јакшић“, а затим завршио средњу Економску школу у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу. Живи у Параћину и ради као секретар у ОШ „Стеван Јаковљевић“.


ГЕНЕРАЦИЈА 1973.

 Слађана М. Тасић  Прва 4 разреда основне школе похађала је у Мириловцу, а затим је школовање наставила у Параћину. Завршила је средњу Економско-трговинску школу у Параћину. Дипломирала је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Од 1999. године ради у Центру за социјални рад у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1974.

 Сања Ж. Михајловић  Дипломирала је на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, на одсеку за романистику. Професор је француског језика и књижевности. Живи и ради у Новом Саду.

 

 Жаклина М. Живанопвић. Дипломирала је на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду. Живи и ради у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1976.

 Силвана С. Милановић  Дипломирала је на Пољопривредном факултету у Београду, одсек за заштиту биља. Живи и ради у Београду.

 

 Ивана С. Живановић  Дипломирала је на Правном факултету у Нишу.

 

 Данијела П. Лазић  Рођена је у Мириловцу, а основну школу похађала је у Параћину. Дипломирала је на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, на одсеку за психологију. Ради у Технолошкој школи у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1977.

Милен Ђ. Мијалковић  Рођен је у Београду. Дипломирао је на Електротехничком факултету у Београду.

Маја М. Миловановић  Рођена је у Параћину. Дипломирала је на Правном факултету.

 Ивица Г. Миладиновић  Основну школу и Гимназију је завршио у Параћину. Дипломирао је 2006. године на Машинском факултету Београдског универзитета, смер – процесна техника. По завршетку студија радио је у фирми Mip Timo a.d. као конструктор у техничкој припреми. Затим је радио у фирми Metal Nova d.o.o (чланици концерна Maksim), на пословима инжењера заваривања и руководиоца производње. Након тога, преко немачке фирме Senco GmbH, обављао је посао надзорног органа (супервизора) у фабрици Ahlia Cement Company у Souk El Khamisu - Либија. 

По повратку у Србију, запошљава се у фирми Goša FŠV d.o.o. као инжењер заваривања. Тренутно ради у бродоградилишту Drydocks World у Дубаију, као инжењер заваривања.

 


ГЕНЕРАЦИЈА 1978.

 Далиборка П. Лазић  Рођена је у Мириловцу, а основну школу похађала је у Параћину. Завршила је Педагошку академију у Јагодини. Ради у обданишту „Бамби“ у Параћину.

 Јелена М. Миловановић  Рођена је у Параћину. Дипломирала је на Правном факултету.

 Татјана Р. Трифуновић  Рођена је у Параћину. Завршила је Гимназију у Параћину. Дипломирала је 2003. године на Технолошком факултету у Београду, смер - Биотехнологија и биоинжењерство. Радила је у више предузећа која се баве прехрамбеном и фармацеутском технологијом, међу којима је нова фабрика суботичког „ПИОНИР“-а у Параћину. Тренутно ради у предузећу „СОКО ШТАРК“ у Београду, на пословима развоја. Удата је и живи у Београду.

 Небојша М. Симић  Основну школу и гимназију је завршио у Параћину. Дипломирао је Правном факултету Универзитета у Београду. Живи у Параћину и бави се адвокатуром.


ГЕНЕРАЦИЈА 1979.

Бобан И. Манојловић  Рођен је у Параћину. Основну школу и Гимназију завршио је у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Београду. Живи у Београду и бави се приватним предузетништвом - има предузеће „ТОБАКС“ доо за производњу и продају козметике.

 

Јелена Љ. Живковић   Основну школу је похађала у Параћину, где је завршила и гимназију. Дипломирала је на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Живи у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1980.

 Драгана С. Живановић  Дипломирала је на Правном факултету у Нишу. Живи и ради у Нишу као адвокат.

 

Данијела Ж. Миљковић  Дипломирала је на Медицинском факултету у Крагујевцу. Живи у Крагујевцу и ради као лекар у фабрици аутомобила.

Оливер Ј. Илић   Дипломирани фармацеут.

 

Ивана Д. Пајић  Рођена је у Параћину. Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду. Специјализирала је клиничку фармакологију.

 

 

Владимир Т. Милосављевић  Рођен је у Ћуприји. Основну школу је завршио у Ресавици, а гимназију у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Нишу. Ради у Београду, у „Кредит-Агрикол“ банци.

 

Александар Р. Павловић  Завршио је гимназију у Параћину 1999. године. Дипломирао је 2005. године на Економском факултету Универзитета у Нишу. Од 2006. до 2011. године радио је у „Кредит-Агрикол“ банци, у филијали у Ћуприји, на пословима менаџера. Од јуна 2011. до децембра 2012. године радио је у „Војвођанској банци“, као директор експозитуре у Параћину. Од јануара 2013. године ради у „Уникредит“ банци, као директор експозитуре у Параћину.


ГЕНЕРАЦИЈА 1981.

Драгослав Т. Лазић   Завршио је средњу машинску школу у Параћину. Дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу. Живи у Мириловцу.

Ненад Д. Мијалковић   Основну школу је похађао у Мириловцу и Параћину. У Призрену је завршио средњу богословску школу. Дипломирао је на Православном Богословском факултету у Београду. Ради као предавач на Православном Богословском факултету у Нишу.


ГЕНЕРАЦИЈА 1982.

Никола Д. Живковић  Неколико година по рођењу живео је у Мириловцу, а онда су се родитељи преселили у Параћин. Основну школу и Гимназију завршио је у Параћину. Дипломирао је на Технолошко-металуршком факултету Београдског универзитета, на одсеку за органску хемијску технологију и полимерно инжењерство.

 

Наташа X. Божиновић   Основну школу је похађала у Мириловцу и Параћину. Завршила је средњу Економско-трговинску школу у Параћину. Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу.

 

Снежана З. Савић  Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Филозофском факултету у Београду, на групи за Психологију. Ради у „IPSOS STRATEGIC MARKETING“-у у Београду. Уписала докторске студије.


ГЕНЕРАЦИЈА 1983.

Аца С. Пајић  Од рођења је живео у Параћину, где су му се родитељи преселили из села. Похађао је основну школу „Момчило Поповић – Озрен“ и средњу Економску школу. Дипломирао је 2006. године на Економском факултету Београдског универзитета.  По завршетку студија, ради у породичном предузећу „РАХ“ у Параћину. Почетком 2012. године изабран је за председника Националне асоцијације прерађивача меса.

 

Тијана Р. Трифуновић  Рођена је у Параћину. Завршила је Гимназију у Параћину. Дипломирала је 2007. године на Филолошком факултету Београдског универзитета, на катедри за енглески језик и књижевност. Ради у Железничко-техничкој школи у Београду.

 

Кристина Љ. Живковић   Основну школу је похађала у Параћину, где је завршила и гимназију. Дипломирала је на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду. Живи у Београду.


ГЕНЕРАЦИЈА 1985. 

Данијела Д. Милутиновић  Дипломирала је 2013. године на Високој медицинској школи струковних студија у Београду.

Ивана З. Јовановић  Завршила је гимназију у Параћину.  Дипломирала је 2009. године на Факултету политичких наука у Београду, на групи за међународне односе.

 

Александар Д. Пајић  Рођен је у Параћину. Завршио је гимназију у Параћину. Дипломирао је на Факултету за услужни бизнис у Београду.

 

Марко И. Манојловић  Рођен је у Параћину. Основну школу и Гиманзију завршио је у Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Београду. Ради у фабрици цемента HOLCIM у Поповцу.

ГЕНЕРАЦИЈА 1986. 

Светлана З. Савић  До поласка у школу живела је у Мириловцу, а онда је основну школу и гимназију завршила у Параћину. Дипломирала је 2011. године на Факултету организационих наука у Београду, са звањем инжењер организације рада.

 

Марија Д. Живковић  Рођена је у Параћину, где су се родитељи преселили из села. Основну школу и Гимназију завршила је у Параћину. Дипломирала је 2012. године на Технолошко-металуршком факултету Београдског универзитета, смер – биохемијско инжењерство и биотехнологија.

 

Марина Д. Божиновић    Основну школу и гимназију завршила је у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету у Нишу.

ГЕНЕРАЦИЈА 1987.

 Јасмина Д. Јовановић   Основну школу похађала је у Мириловцу и Параћину. Завршила је гимназију у Параћину, а Вишу медицинску школу у Ћуприји.  

 

Марија С. Димитријевић   Основну школу похађала је у Мириловцу и Параћину. Завршила је гимназију у Параћину. Дипломирала је на Медицинском факултету Универзитета у Крагујевцу.  


ГЕНЕРАЦИЈА 1988

Андријана З. Јовановић  Завршила је гимназију у Параћину.  Дипломирала је 2012. године на Факултету политичких наука у Београду, на групи за међународне односе.

 

Маја М. Павловић  Завршила је гимназију у Параћину.  Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду.

 

Невена Н. Манојловић Основну школу је похађала у Параћину, где је завршила и гимназију. Дипломирала је 2012. године на Медицинском факултету Универзитета у Крагујевцу. По дипломирању, једно време је радила као асистент на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој бањи (Унверзитет у крагујевцу). Тренутно живи у Немачкој и ради као лекар ургентни психијатар.

ГЕНЕРАЦИЈА 1989.

Милош С. Димитријевић    Основну школу похађао је у Мириловцу и Параћину. Дипломирао је на Економском факултету у Крагујевцу.  


ГЕНЕРАЦИЈА 1991.  

Милена Р. ПетровићПохађала је основну школу „Момчило Поповић – Озрен“ у Параћину, где је завршила и гимназију. Дипломирала је на Пољопривредном факултету у Београду 2018. године, на смеру Прехрамбена технологија – конзервисање и врење. Тренутно је на мастер-студијама и ради у Београду у компанији Соко-Штарк.

ГЕНЕРАЦИЈА 1993.

Немања Р. Петровић Похађао је основну школу „Момчило Поповић – Озрен“ у Параћину, где је завршио и гимназију. Дипломирао је на Пољопривредном факултету у Београду 2016. године, на смеру Прехрамбена технологија – конзервисање и врење. Уписао је мастер-студије, а од 2016. године ради у Београду у пивари ДОГМА.

 

ГЕНЕРАЦИЈА 1994.

Милан Н. Лазић Похађао је основну школу „Момчило Поповић – Озрен“ у Параћину, где је завршио и средњу „Економско-трговинску школу“ – смер Финансијски администратор. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу 2017. године на смеру Општа економија.

 

ГЕНЕРАЦИЈА 1995.

Влада С. Милојковић Похађао је основну школу „Момчило Поповић – Озрен“ у Параћину, где је 2014. године завршио и гимназију, природно-математички смер. Основне академске студије је завршио 2018. године на Природно-математичком факултету у Крагујевцу и стекао звање „Дипломирани математичар - професор математике“.На истом факултету је 2020. завршио и мастер академске студије и стекао звање „Мастер математичар - професор математике“. Ради као наставник математике, информатике и физике у ОШ „Бранко Радичевић“ у Поповцу.

 

ГЕНЕРАЦИЈА 1996.

Предраг Н. Манојловић Похађао је основну школу „Момчило Поповић – Озрен“ у Параћину, где је 2015. године завршио и средњу „Машинско-електротехничку школу“ – смер Електротехничар мултимедија (у истој школи је завршио 2019. године и смер Електротехничар аутоматике). Дипломирао је 2018. године на Високој техничкој школи струковних студија у Крагујевцу на студијском програму „Мотори и моторна возила“. На истој високој школи је 2019. године стекао и звање Специјалиста струковни инжењер на смеру „Инжењерска екологија“. Ради као наставник технике и технологије, информатике и физике у ОШ „Бранко Радичевић“ у Поповцу.