СУСРЕТИ СЕЛА - КВИЗОВИ

Манифестација Сусрети села негује изворност, обичаје и поетику нашег краја и одржава се на различитим нивоима. Ова манифестација се одржава на нивоу целе републике и има циљ да афирмише аматерско културно-уметничко стваралаштво и друштвено-економски развој села.

У зимским данима по селима су некада главни културни догађаји били СУСРЕТИ СЕЛА, или популарни ''квизови''. На овим сусретима, екипе села се надмећу у знању и културно-уметничком делу. Екипе се у овом другом, за већину посматрача занимљивијем делу, надмећу у соло певању, дуетима, певању групе певача, хорском певању, у представљању народних обичаја, фолклору, скечевима, рецитовању итд.

Екипе из Мириловца су у разним периодима доминирале у овом такмичењу и вишеструки су победници у Сусретима села на нивоу општине Параћин.

Фолклорна група ''Сусрета села 1973''  - Зоран А. Савић, Јагодинка Миловановић, Живота Б. Михајловић

Да се подсетимо:

1974. МИРИЛОВАЦ ПОБЕДНИК, први пут.

19. март 1974. (новине 14 дана).  

''Овогодишњи победник у квизу је екипа села Мириловца. Компактни и једногласни, без осцилација у квалитету програма, са тројком правника на челу: најуспешнијом екипом из Устава СФРЈ, излазили су из дуела као победници. У финалу су победили екипу Поповца и тако по други пут тријумфовали. Финале је протекло пред дисциплинованом поповачком публиком релативно мирно, јер Мириловац је имао значајну предност у знању. Жири је све до последwег тренутка последwе приредбе, свесно и критички одлучивао о исходу двобоја. ... У телевизијској емисији "Знање - имање" прекјуче је наступила и комбинована екипа Поповац-Мириловац. У дуелу са екипом Српске Црње у познавању Устава СФРЈ, изгубили су са пет поена разлике.О боравку у Српској Црњи - репортажа у следећем броју. ''

Водитељски пар ''Сусрета села 1976.''  - Славка Пајић и Зоран А. Савић

Слика са финалног сусрета у Поповцу 1976. године, када је екипа Мириловца проглашена победником. На слици је Зоран А. Савић.

слева надесно: Јагодинка Миловановић, Велибор Миловановић, Славка Пајић, Мирко Димитријевић, Љубица Милетић, Мирослав Јеремић, Славица Манојловић, Мирко Богосављевић, Невена Лазаревић и Драган Живковић (фото 1976.)

Победници квиза ''Сусрети села'' 1976. године на Зејтинлику у Солуну

 (фото – мај,  1976.)

Мириловац је био победник и 1982., 1983., ...

Сусрети села 1982. Водитељски пар

Сусрети села 1982. Фолклорна група

Сурети села 1982. Екипа Мириловца у квизу знања: Жића, Радосав Петровић и Југослав Илић.

Мириловац је био победник и 1995. и 1996. године.

Хармоникаши

Чувени Мириловачки фолклор

Мириловац - победничка екипа Сусрета села 1995. године