НАТО Агресија на СРЈ 1999. године

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Најава почетка ратних дејстава на државној телевизији

МИРИЛОВАЦ У РАТНИМ ДЕЈСТВИМА 1999.

Крајем априла и почетком маја 1999. год., у атару Мириловца је војска припремала положаје за поставqање радара и противавионских оруђа. 3. маја је на положај код излаза из села према Лазу, на њиви засејаној детелином, постављен камион-радар. Те ноћи је ступио у дејство, али је врло брзо откривен и погођен. Од војника, на срећу, нико није страдао јер су се на време повукли у припремљено склониште.

Исте ноћи су из атара Мириловца дејствовали и топови ПВО (од 20 мм). Један положај им је био према Давидовцy а други према Лебини. У јединици која се налазила према Лебини били су и Мириловчани (Драган Трифуновић-Пикси и Драган Мијалковић-Бивчин).

Уништен радар надомак села Мириловца, 6. мај 1999.

БР. 16247.

04. мај 1999.

стр. 3.

ЖЕСТОК ОТПОР ПВО У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ

ОБОРЕНЕ ЧЕТИРИ РАКЕТЕ

ПРОТИВВАЗДУШНА одбрана и артиљеријско ракетне јединице Војске Југославије, обориле су прошлог јутра изнад Поморавског округа, најмање четири пројектила агресорске НАТО авијације, сазнаје Танјуг.

Авијација агресорске НАТО алијансе надлетала је Поморавски округ у више наврата од 21,30 сати прексиноћ, до три сата јутрос, а најжешћи окршај вођен је на небу изнад општине Параћин, односно у ширем делу Месне заједнице Мириловац. Један пројектил је пронађен, а за осталима се трага.  

БР. 30720.

04. мај 1999.

стр. 15.

 УСПЕШНО ДЕЈСТВО ПРОТИВВАЗДУШНЕ ОДБРАНЕ ВОЈСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

Оборено осам непријатељских пројектила

Ракете неутралисане изнад Поморавског округа, Краљева, Шапца, Смедеревске Паланке...

Јагодина, 3. маја (Танјуг)

Противваздушна одбрана и артиqеријско-ракетне јединице Војске Југославије обориле су минуле ноћи изнад Поморавског округа најмање четири пројектила агресорске НАТО авијације, сазнаје Танјуг.

Авијација агресорске НАТО алијансе надлетала је Поморавски округ у више наврата од 21.30 сати ноћас, до три сата јутрос, а најжешћи окршај вођен је на небу изнад општине Параћин, односно у ширем делу Месне заједнице Мириловац. Један пројектил је пронађен, а за осталима се трага.

Обарање непријатељских пројектила гледали су уживо многи грађани Поморавског округа и навијачки, уз аплауз и одушевљење пратили њихово погађање, распрскавање и пад.

 

сирена.мп3