АКТИВНОСТИ ШАХ КЛУБА

ПРВИ ЦВЕТНИ ТУРНИР

 

Први ЦВЕТНИ ТУРНИР у организацији шаховског клуба из Мириловца одржан је на Цвети, 17. априла 2011. године, у просторијама основне школе у Мириловцу. На овом дечјем турниру учествовало је 24 деце из општине Параћин. Турнир је игран по убрзаном темпу (15 мин. по играчу).

На крају турнира, проглашени су и победници у категорији девојчица и дечака:  

        девојчице

         дечаци

 

 

1. Јована Миљковић

1. Милош Милојковић

2. Тајана Игњатовић

2. Стефан Младеновић

3. Анђела васковић

3. Милун Саздановић

 

                                        1. место                 2. место                      3. место

Свеукупни победник је Милош Милојковић, а награђен је и најмлађи учесник турнира – Стеван Михајловић.

Медаље и награде је победницима уручио председник Месне заједнице Драган Јовановић.

Током турнира владала је права другарска и весела атмосфера, а млади такмичари су се у паузама између кола дружили и забављали у школском дворишту.

 

 

Поводом формирања СШК Мириловац, паралелно са одржавањем I Цветног турнира за младе, игран је шаховски меч између СШК Мириловац и ОШК Параћин. Меч је игран на осам табли по убрзаном темпу (30 мин. по играчу).

 

ОШК Параћин је наступио са најјачом екипом, у којој су били интернационални мајстор Младен Миленковић, ФИДЕ мајстори Саша Јефтић, Александар Милошевић и Дејан Бранковић, мајсторски кандидати Цветановић и Зајић, као и други.

 

Најмлађи играш СШК Мириловац био је Петар Петровић (12 година), који је на Балканском првенству, непосредно пре овог меча, освојио бронзану медаљу, док је на Дечјем шаховском фестивалу у Врњачкој Бањи освојио друго место у својој категорији.

Након одиграног меча, организован је брзопотезни турнир, где су сви заинтересовани љубитељи шаха из Мириловца могли да играју партије са најбољим параћинским шахистима.

 

За изузетну помоћ у формирању клуба, за почасне чланове СШК Мириловац проглашени су Драган Митић, председник СО Параћин, и Саша Јефтић, председник ОШК Параћин.

 

                                                                             Петар Петровић – МК Младен Зајић

                 Милош Манојловић (десно)                                Зоран Јовановић – ФИДЕ М Саша Јефтић

МК Андреј Петровски – ИМ Младен Миленковић         Председник клуба уручује поклон Саши Јефтићу