СПОРТ

Фудбал

Први фудбалски клуб је у селу основан 1946. Под именом Црвена Звезда. Тако је одмах после Другог светског рата фудбал и у овом месту постао најважнија споредна ствар на свету. Популаран и раширен по целој земљи. Мириловачке фудбалске звезде из тог времена надметали су се са клубовима из околних села, а потом и у званичној лиги општине Параћин. Т

Нова генерација фудбалера, пре свега од стране нове школоване омладине, поново организује фудбалски клуб 1960. године, који је после почетне еуфорије већ био замро.

Од 1960. Клуб са новом генерацијом играча наступа под новим именом Развитак. У почетку клуб је потпуно оправдао своје ново име јер је доживео велики раст и развој. Такмичио се са успехом у општинским лигама Параћина, на фудбалским куповима и бројним пријатеqским утакмицама. Развитак је једно време постао расадник фудбалских талената, који су касније прешли у друге клубове који су се такмичили у вишим ранговима. Они су наступали за екипе Младости, Борца, Текстилца, Новоселца и Јединства. 

Нажалост Развитак је престао са радом 1988. Године, како због финансија, тако и због непостојања фудбалског терена – игралишта. Овај фудбалски клуб је бранио љубичасте, плаво беле, жуте, црвене, наранџасте, црвено беле боје и данас бордо жуте боје.

 

После 17. година обновљен је Фудбалски клуб РАЗВИТАК.

Прва званична утакмица са новом генерацијом одиграна је 28.8.2005. у Рашевици.

Прва званична утакмица обновљеног клуба ФК Развитак - 28.8.2005.

114_1475.jpg  114_1476.jpg

Детаљи са фудбалског турнира на Сеоској олимпијади 2004. године у Плани

Рукомет

У селу не постоји регистрован рукометни клуб, мада је овај спорт био популаран у школи и било је запажених појединаца.

Сеоске олимпијске игре 2004. у Плани

Сваке године се организује Сеоска олимпијада, у којој и млади Мириловца узимају учешћа. До сада је рукометна екипа, иако сакупљана на брзину, дошла до финала и нажалост у њему изгубила, али је и то друго место неочекивано добар успех. То је била најава освајања првог места на будућим такмичењима.

На Сеоским олимпијским играма одржаним 2005. године у Доњој Мутници, екипа Мириловца је играла са екипама Доњег Видова, Доње Мутнице и Бошњана (по систему свако са сваким). Освојила је прво место. У екипи су били: Слободан Д. Савић, Бојан Р. Богосављевић, Милан М. Павловић, Александар Р., Дејан М. Мијалковић, Звјездан С. Рундек и Љубиша С. Ђорђевић. Капитен и најбољи играч екипе је био З. Рундек. Екипа Мириловца, победник са овог такмичења, ишла је на следећи, републички ниво, у село код Аранђеловца. Екипа је ишла у мало измењеном саставу, али, на жалост, није се пласирала у завршницу такмичења.

Медаља за освојено 1. место на рукометном турниру 2005. године

На Сеоским олимпијским играма одржаним 2006. године у Доњем Видову, поновљен је прошлогодишњи успех и совојено 1. место на рукометном турниру. Овај пут тријумф је био убедљивији и лакши него прошле године. Екипа Мириловца је играла са екипама Доњег Видова и Доње Мутнице .  

Резултати:

Мириловац - Доња Мутница 8:3

Мириловац - Доње Видово 15:6

Екипа Мириловца, победник са овог такмичења, пласирала се  на следећи, републички ниво такмичења које ће бити одржано у Жагубици.

Победничка екипа рукометног турнира у Доњем Видову 2006. године и фудбалери

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Кошарка

Кошарка је одувек била омиљени спорт за рекреацију младих у селу. Играло се у двориштима у популарном шљиварчету, на улицама и свуда где је је постављан метални обруч, са мрежицом или без ње. Данас постоји у центру села, код Дома културе, табла са новим кошем и металном конструкцијом, постављена 2005. године.

Нови кoш у центру села, постављен 2005. године

Стони тенис

У селу постоји регистрована тениска екипа, која се такмичи већ низ година. Тенис је одувек био популаран спорт у селу, поготову од како је набављен први прави сто. Сеоску екипу предводи Слободан Савић.

 Тенис

У селу нема тениских терена. Има их у Параћину и користе се у рекреативне сврхе. Активни тенисер је Данило (Градибора) Живановић, рођен у Сиднеју, који студира у Америци и наступа на тениским турнирима.

     

Данило Живановић на турниру и са трофејима